keresés a weboldalon

Budapest, te csodás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Budapest, te csodás

2016 május 29 - vasárnap
Május 20-án, csütörtökön reggel a pályaudvaron találkoztunk osztálytársaimmal és kísérő tanárainkkal. Vonattal indultunk felfedezni a főváros és környéke néhány nevezetességét. Az utazás három órán át tartott.

Megérkezés után egyből metróra szálltunk. Mivel csak Budapesten utazhatunk ezzel a közlekedési eszközzel, mindenkinek nagyon tetszett. Utunk első állomása a Parlament épülete volt.

Az Országház kívülről is páratlan látványt nyújt, ám belülről hihetetlenül díszes. Jegyvásárlást követően egy idegenvezető kalauzolt végig bennünket, bemutatva az egyes részeket. Néhány terem le volt zárva, de az épület nagy részét bejárhattuk. Közben érdekes történeteket hallottunk. A legszebb természetesen a Kupolaterem volt. Ez a Parlament központi oszlopcsarnoka, ünnepi alkalmak, rendezvények, fogadások helyszíne.

Középen mutatják be a Szent Koronát, és a koronázási ékszereket: a jogart, az országalmát és a koronázási kardot.

A Parlament megtekintése után kaptunk némi szabadidőt, sétáltunk, körülnéztünk egy bevásárlóközpontban. Elrepült az idő.

Következő „állomásunk” a Csodák Palotája volt. Ez egy interaktív múzeum, ahol szórakoztatóan mutatják be a tudományos jelenségeket, a fizikai kísérletek látványosak, lekötik a figyelmet. Van itt tükörlabirintus, szöges ágy, ütőfal és még hosszan sorolhatnám a különleges látnivalókat. Előadáson is részt vehettünk.

Mindannyiunk kedvence azonban a Tropicarium lett. Az egzotikus állatok sokaságát tátott szájjal figyeltük.

Ekkor is maradt idő egy kis szabad bóklászásra. Aztán jött a vonat, mi pedig hazafelé. Talán tudtam ötletet adni, hova utazzatok legközelebb!
 

Csikós Hajnalka 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: