keresés a weboldalon

Célkeresztben – Felújítják a zalaegerszegi lőteret (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Célkeresztben – Felújítják a zalaegerszegi lőteret (Videó)

2016 január 20 - szerda
Mintegy 12 millió forintot fordít az önkormányzat a zalaegerszegi lőtér felújítására – jelentette be Balaicz Zoltán, polgármester. A fejlesztés célja, hogy a helyi sportlövők színvonalas körülmények között készülhessenek a versenyekre. A jövőbeni tervek megvalósításában nagy szerepet vállal Somogyi Péter, világbajnok sportlövő, aki másfél évtizedes távollét után hazaigazolt.

A tökéletes lövés tudnivalóit magyarázta Somogyi Péter Vigh László, országgyűlési képviselőnek és Balaicz Zoltánnak, Zalaegerszeg polgármesterének. A rögtönzött képzés jól sikerült, a politikusok a céltábla közepébe találtak.

Somogyi Péter Magyarország egyik legsikeresebb sportlövője, aki 2011-ben Európa- és világbajnoki címet szerzett. Pályafutását 16 éve kezdte. Mostanáig a Komárom színeiben versenyzett, a napokban azonban hazatért.

Az eredményes fiatalt és a zalaegerszegi egyesület munkáját Vigh László is támogatja. Az országgyűlési képviselő azt mondja: mecénásokat keresnek a sportág jövője érdekében.

A város önkormányzata elkötelezte magát a sportlövészet felkarolása mellett. Ezt példázza, hogy jelentős összeget kívánnak fordítani az épület felújítására – jelentette be Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Ezzel Zalaegerszeg a jövő generációját támogatja. Mint például Kurucz Mátét. A 14 éves tehetség másfél éve kezdte a sportlövészetet és eddig szinte valamennyi versenyét meg is nyerte.

M.Zs./T.S.

 

Tartalom megosztása: