keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Center nélkül nehéz

Zalaegerszeg címer
Hírek

Center nélkül nehéz

2010 december 18 - szombat
MJUS-Fortress Körmend – Zalakerámia ZTE 82-71 ( 21-21, 26-19, 14-18, 21-14)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Körmend, 1900. néző. Jv.: Cziffra, Benczúr, Frányó.

Körmend: Moore (21/6), Fodor (3), Bell (23), Németh (5/3), Dies (22). Csere: Ruják (2), Boldizsár (6). Vezetőedző: Sabáli Balázs.

ZTE: Williams (18/9), Kámán (5/3), Gáspár (7/3), Thomas (21/6), Wilson (20/6). Csere: Baki, Tóth G. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Jól kezdte a rangadót a ZTE, és az első negyedben javarészt vezetett is. Már ekkor is feltünő volt azonban, hogy a palánk alatt a hazaiak testi erejüket kihasználva könnyű kosarakat szereznek. Örvendetes volt viszont, hogy a ZTE-nél Thomas is jól játszott. A második negyedben már a vasiak irányítottak, amíg a ZTE-nek támadásban alaposan meg kellett küzdenie a pontokért. A hazai csapat jelentősebb előnyével zárult a negyed.

A nagyszünet után javuló védekezéssel és eredményes támadójáték végén visszajött a mérkőzésbe a ZTE. A zalaiak 2 perc alatt ledolgozták 9 pontos hátrányukat, ekkor főleg a triplák értek sokat számukra. A befejező negyed elején a ZTE-ben remekül játszó Willamsszet letaglózták, de csak sima faultot fújtak a játékvezetők. A zalai B középnél ekkor „elszakadt a cérna”. Az eredmény: a rendőrök kiürítették a vendégszektort.

A vendégek még egy ideig tartották magukat. Majd egy újabb súlyos szabálytalanság után Williams mindkét büntetőt kihagyta, a másik oldalon jött egy hazai hárompontos, ami a kegyelemdöfést jelentette a ZTE számára. Ez a találkozó is bizonyította, hogy klasszikus center nélkül nehéz játszani a kosárlabdát. Az egerszegiek ismét jól küzdöttek, de ez kevés volt a győzelemhez.

Vélemények:
Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője:
– A csapat ismét jól küzdött, a támadójátékunk ezúttal gördülékenyebb volt, mint a Szolnok ellen. A végére azonban elfáradtunk. Döntött a hosszabb kispad, és nagyobb variációs lehetőség a Körmend javára.


Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója: – A hajrára kezdő ötösünk elfáradt. Ha a lecsorgó labdákból legalább pár bemegy, más lehetett volna az eredmény. A center hiányzott a csapatból, Wilson a lepattanózásban jó volt, de a Körmend palánk alatt kihasználta magassági fölényét.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – A 4. negyed befejező szakaszára elfáradtunk. A hajrában a szurkolóink is nagyon hiányoztak. A sok sérült miatt taktikai variációs lehetőségünk nagyon leszűkült.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: