keresés a weboldalon

Címvédés a Csarnok Kupán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Címvédés a Csarnok Kupán

2016 december 16 - péntek
Négy nap, három kategória, gálamérkőzések, kiegészítő programok az idei tornát így lehetne összefoglalni röviden, de természetesen nem ez a célunk.

Csütörtökön az öregfiúk 2-es (45+) kategóriával kezdődött a Csarnok Kupa teremlabdarúgó torna, ahol hét csapat (Lenti, Körmend, Katafa, Ajka, Zalalövő, Szombathely, Zalaegerszeg) körmérkőzéses rendszerben versengett a dobogós helyekért. A végig stabilan teljesítő Ostrom Gumiszerviz csapata szerezte meg az első helyet, az Öregedett Körmendiek és Golden Gate Pénzügyi Tanácsadó csapatai előtt. A torna legjobb kapusának Pál Attilát (Farmervilág Lenti TE), a legjobb mezőnyjátékosnak Vér Ferencet (Kórház Ajka) választották. A gólkirályi címet Molnár Attila (Ostrom Gumiszerviz) szerezte meg. Másnap már a fiatalabb öregfiúk (34+) versenyeztek. A 20 csapat négy ötfős csoportban harcolt a továbbjutásért és a dobogós helyekért. Az elődöntőből a TRIÓ Egerszeg a Karbont legyőzve, míg a Sibaris BT Sárvár csapata a ZTE Serdülő 89’ csapatát verve jutott a döntőbe. A helyosztók mindkét esetben büntetőkkel dőltek el. A Bronzmérkőzésen 2-2-es mérkőzés követően a Karbon nyert a ZTE ellen, míg a döntőben 1-1-et követően a Sárvár nyert, ezzel elhódítva a Csarnok Kupa öregfiúk 1-es vándorserlegét. A torna legjobb kapusának a sárvári Sánta Rolandot, a legjobb mezőnyjátékosnak Szente Gábort (TRIÓ Egerszeg) választották. A gólkirályi címet a debreceni Simonyi Gábor (Karbon) szerezte meg hét találattal. A díjátadón a Karbon csapata a harmadik helyért járó nyereményét felajánlotta SEGÍTS, hogy segíthessünk! – adventi jótékonysági akció javára. Ezen a napon rendezték a Marosvásárhely-Zalaegerszeg és a ZTE FC- Győri ETO FC gálamérkőzést. A 20 éves testvérvárosi kapcsolatot ápoló csapatok mérkőzésén 4-2-re nyert a megyeszékhelyi csapat, míg a volt NB I-es labdarúgók sorát felvonultató találkozón a ZTE nyert 7-1-re.

A szombati napon négy csoportban összesen 22 felnőtt csapat játszott, míg vasárnap a maradék 15 csapat harcolt a legjobb 16 közé jutásért. Végül a Petrovics Apartmanház (Bük), az Átrium Cafe –Black Jack FC (Bük), a Lucullus és Betti Cuki (Zalaegerszeg), a Ker-Számadó Kft. (Szombathely) és a Futer Tüzép (Celldömölk), a Lap-Land (Keszthely), a Margaréta FC (Zalaegerszeg), az AquaCity (Zalaegerszeg), Old Star (Alibánfa), a Joga Boníto (Bocfölde), Africa Sun Team (Zalaegerszeg), Sasi Benz (Lenti), Agrocenter (Torony), a Trejdre (Zalaegerszeg) és a Metaxa Kanizsa (Nagykanizsa) jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Itt már igazán parázs hangulatú mérkőzéseket láthattak a nézők. Büntetőkkel jutott a legjobb nyolc közé a címvédő úgy, hogy nyolc-nyolc sorozatot rúgtak a Black Jackkel egyetemben. A negyeddöntők előtt gálamérkőzést játszott a ZTE FC öregfiúk csapata a Videoton FC-vel. Remek cseleket, jó megoldásokat és gólokat hozott a mérkőzés, amit 6-4-re nyert a ZTE. A vasárnapi büntetőrúgó versenyt Ambrus Zoltán nyerte meg. A negyeddöntőkből a legjobb négybe végül a Futer Tüzép, a Lukullus és a Metaxa Kanizsa jutott a keszthelyiek mellett. A döntőbe jutásért a Lap-Land a Futer-t, a Lucullus a Kanizsát győzte le. A bronzmérkőzésen egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, így a büntetők döntöttek, ezúttal a Futer Tüzép javára. A döntő hamar eldőlt, ugyanis a Lap-Land kétgólos előnyt szerzett, ami kitartott a találkozó végéig, így 2015 után 2016-ban is elhódították a Csarnok Kupát.

A torna különdíjait és érmeit a ZTE FC egykori kiváló játékosai Madár Gábor és Bita József adták át. A legjobb kapusnak Gadavics Bencét (Futer Tüzép), a legjobb mezőnyjátékosnak Károly Bálintot (Lap-Land) választották. A gólkirályi címet Fujsz Richárd hódította el 8 találattal.

A négy nap során 64 csapat szerepelt a Csarnok Kupán a nézők több mint 160 mérkőzést láthattak, három kategóriában. A szervezők jelezték, jövőre is maradnak a jól bevált rendszernél és az újításoknál, így december elejére várható az újabb torna, immár 2017-ben.

Jóna István

Tartalom megosztása: