keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

CKÖ: A 2006-os tervekről

Zalaegerszeg címer
Hírek

CKÖ: A 2006-os tervekről

2006 március 20 - hétfő
A Cigány Kisebbségi Önkormányzat ebben az esztendőben szintén kidolgozott munkaterv alapján végzi a tevékenységét, de folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket is. Az idei tervekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Bogdán János, a CKÖ elnöke elmondta: a korábbi évek hagyományaihoz híven ebben az évben is – igaz az önkormányzati választások miatt most csak 2006. október 31-ig – megkötötték a várossal az együttműködési megállapodást. A város vezetésével eddig jó munkakapcsolatot ápoltak, s remélhetőleg ez jó alap lesz közös programok megvalósításához. Megtudtuk, a CKÖ irodájában a szokásos szolgáltatások mellett rendszeresen tájékoztatást nyújtanak a különféle, romákat érintő információkról, így például a külföldi munkavállalási lehetőségekről. A CKÖ 2006-ban kéthavonta tervez testületi üléseket, míg augusztusban közmeghallgatást, áprilisban, júliusban és szeptemberben pedig lakossági fórumot szerveznek. A CKÖ az INTERREG IIIA-pályázat keretében pályázatot nyújtott be egy úgynevezett roma kreatív központ kivitelezésére. Itt egy roma múzeumot szeretnének kialakítani, ahol a cigányság történetébe nyerhetnénk bepillantást.

Forgács Marietta, a CKÖ képviselője kiemelte: természetesen a korábbi években elkezdett rendezvényeik 2006-ban is folytatódnak. Rendeznek sportnapot, de megszervezik a nagy sikerű művészeti és a nyári tábort. Emellett folyamatosan tájékoztatják a romákat a kisebbségi törvény módosításával kapcsolatos tudnivalókról és a választások előkészületeiről.

Tartalom megosztása: