keresés a weboldalon

Csácsbozsoki Sport- és Egészségnapok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csácsbozsoki Sport- és Egészségnapok (Videó)

2015 október 01 - csütörtök
Egészségre nevelő programok zajlanak a héten az Izsák Imre Általános Iskolában. A hagyományos rendezvénysorozat szerdán véradással és egészségügyi szűrővizsgálatokkal kezdődött, ami csütörtökön a nyáron felújított aula átadásával folytatódott.

A megújult aulába új színpadot, hangosítást és világítást építettek. Köszönhetően a 2013-ban szülői kezdeményezésre alakult Csács-Izsák Egyesületnek. A szervezet a tavalyi bál bevételével járult hozzá a felújításhoz. Emellett az intézmény rendszeresen számíthat az önkormányzat támogatására is. Erről Balaicz Zoltán polgármester adott tájékoztatást.

Az Izsák iskola mostani programja alapvetően az egészséges táplálkozásról és a hozzá szorosan kapcsolódó testmozgásról szól – mondta el Herkliné Ebedli Gyöngyi, az Izsák Imre Általános Iskola igazgatója, majd hozzátette:

A rendezvénysorozat része ezúttal is egy kiállítás, melyen a diákok munkái láthatók. Feladatuk az volt, hogy zöldségekből és gyümölcsökből készítsenek lehetőleg művészi alkotásokat.

Orsós Bíborka több figurát készített osztálytársaival közösen és otthon édesanyja segítségével.

A programok pénteken egészséges ételek bemutatójával, elsősegélynyújtási alapismeretekkel, sorversenyekkel és népi játékokkal folytatódnak. Az elsősök hagyományos faültetése idén sem marad el.

V.D./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: