keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csak közösen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csak közösen

2004 október 22 - péntek
Folyamatosan végezték a kaszálási munkálatokat idén is a kijelölt szervezetek, így a Városgazdálkodási Kft, és a Kontakt Humán Kht. A csácsi városrészben az Első Magyar-Dán Termelő Iskola szintén besegített a parlagfű mentesítésbe. Az önkormányzati ingatlanok karbantartására 3 millió forintot biztosított az önkormányzat.

Magánterületek gazmentesítésénél az önkormányzat hatásköre csak a belterületi ingatlanokra terjed ki. Az idei évben 167 ingatlantulajdonost szólítottak fel a kaszálási kötelezettség elmulasztása miatt. A hatékonyság érdekében az elmúlt évek gyakorlatán változtatott a hivatal: első alkalommal értesítést küldenek a gondozatlan ingatlanok tulajdonosainak egy közös helyszini szemle megtartása céljából. Ennek köszönhetően a helyszínen tisztázásra kerülhet bármilyen felmerült probléma.
A parlagfű mentesítés közös ügy, a városlakók közreműködése nélkül bizony nehezen megoldható. A polgármesteri hivatal és az intézmények összefogása is rendkívül fontos. Példa erre az ÁNTSZ, a Városgazdálkodási Kft. és különböző egyesületek parlagfű mentési akciói.
Folyamatban van a zalaegerszegi parlagfű térkép aktualizálása is, amely a jövő évben már segítséget nyújthat a kártékony növény kipusztításában. 

Tartalom megosztása: