keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csak sérülések ne legyenek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csak sérülések ne legyenek

2004 szeptember 10 - péntek
A tavalyi pontvadászatban második helyen végzett a megyei labdarúgó-bajnokság A-osztályában Andráshida csapata. Az idei bajnokságot viszont nagyszerűen kezdte Zalaegerszeg városrészének együttese.

– Az elmúlt évre visszatekintve, úgy kezdtük el a pontvadászatot, hogy a megyei B-osztályt megnyert csapat fele kicserélődött – hangoztatta Dobos Sándor edző. – Az erőviszonyokat felmérve az első öt hely valamelyikére vártuk az együttest. Ebből a nézőpontból nem tartom kudarcnak, hogy „csak” másodikak lettünk. Elégedettek voltunk ezzel a helyezéssel, főleg annak ismeretében, hogy a bajnokság során ősszel és tavasszal is példátlan sérüléshullám söpört végig a csapaton. Újoncként az első évben másodiknak lenni elfogadható eredmény.
– Az amatőr liga keresett csapatokat az NB III-ra. Nem merült fel, hogy Andráshida nevez?
– Hallottunk róla, szerettünk volna az NB III-ban szerepelni, de próbálkozásunkat nem kísérte szerencse. Helyette életbe lép a B-variáció, idén meg kellene nyerni a bajnokságot. A játékosokra azonban nem akarunk nagy terhet róni. Továbbra is az első öt hely a célkitűzés. Véleményem szerint a bajnokság előtt egy csapat sem jelentheti ki, hogy mi vagyunk a favoritok, mi leszünk az aranyérmesek. Azért sem mondom ki, hogy mi leszünk az elsők, mert az együttes ismét alaposan kicserélődött.
– Kik távoztak, és érkeztek?
– Távozott Preisinger, Molnár A. osztrák kiscsapathoz igazolt. Luki, Baranyai, Cséve Teskándot választotta. Dóczi, Horváth D. visszament a ZTE-hez. Kustán, Horváth A. Gellénházára igazolt. Lecsek pedig Páterdomb együttesét erősíti a jövőben. Helyettük érkezett a ZTE-től Rupi és Gáspár D., Papp, Berta Keszthelyről jött hozzánk. Zsuppán, Újvári Zalaszentivánról, Varga Sz. Teskándról, Kovács G. Egervárról lett a mi játékosunk. Újból csapatot kell építeni. A régieket az újakkal össze kell „gyúrni”, játékban, taktikában és erőnlétben egyaránt. A sorstól csak azt kérem, idén a sérülések kerüljenek el minket.
– A bajnoki címért folytatott harcban mely csapatok lehetnek Andráshida ellenlábasai?
– Legalább tíz fordulónak el kell telnie, hogy tiszta képet kapjunk a mezőny játékerejéről. Sajnos, ismét hosszú bajnokság lesz. Soknak tartom a 18 csapatot. Az előzetes információim alapján. Zalalövő régóta együttjátszó, jó csapat. A Rédics újból beleerősít, szlovéneket is igazolt. Letenyén is előrelépést terveznek. Zalakaros játékosállománya is jó. Állítom, idén sem csak Andráshida a favorit. Természetesen nagyon szeretnénk egy helyet előbbre lépni tavalyhoz képest, és az idény végén bajnokok lenni.

Tartalom megosztása: