keresés a weboldalon

Családbarát szülészet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Családbarát szülészet (Videó)

2019 március 01 - péntek
Családbarát szülészet lesz a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Erre a célra az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton több, mint 160 millió forintot nyert az intézmény.

Jövő évtől még komfortosabb – egy fős helyiségekben vajúdhatnak a kismamák. A szülészet mellett a korszerűsítés a koraszülött osztály gyermekágyas részlegét is érinti. Az átalakításokon túl eszközbeszerzésre szintén jelentős összeget fordítanak – tájékoztatott Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója.

Emellett különböző orvostechnikai berendezéseket vásárolnak. Az osztályokon a meghittségre és a kényelemre is kiemelt figyelmet fordítanak – mondta Dr. Vajda György, a szülészet osztályvezető főorvosa.

A pályázat sikeréhez országos, megyei és városi vezetők is hozzájárultak. Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is bízik abban, hogy a családbarát szülészet meghozza a gyermekvállalási kedvet.

 

A munka várhatóan nyáron kezdődik. A megvalósítás határideje 2020. június 30-a. Ekkortól még kényelmesebb és biztonságosabb körülmények között fogadják a leendő szülőket és családtagjaikat.

Gy.A./E.K.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: