keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Családi nap Zalabesenyőben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Családi nap Zalabesenyőben (Videó)

2011 augusztus 16 - kedd
Rajzverseny, póni lovaglás, és számos kulturális program várta a zalabesenyői családi nap résztvevőit. A településrész önkormányzata arra törekedett, hogy minden korosztály jól érezze magát a közösségformáló rendezvényen.

A Hevesi Sándor Színház színművészei jól ismert dalokkal szórakoztatták a közönséget. Eközben a helyi nyugdíjas klub tagjai prószát készítettek. Természetesen úgy, ahogy azt édesanyjuktól tanulták.
– 35 kilogramm krumplit dogoztunk fel kefirrel, hagymával és fűszerekkel kevertük össze. -mondta Péczes Tivadarné a nyugdíjas klub vezetője.

A kulturális programok pedig egész nap tartottak: hastánc, citerazene és bűvészek kápráztatták el a nagyérdeműt. A hagyományosnak mondható rendezvényen évről-évre részt vesznek a helyiek és a környékbeliek is. A településrész önkormányzati képviselője Gecse Péter elmondta: azt szeretnék, hogy a zalabesenyőiek ezen a napon tartalmas programokon vehetnének részt.

Az összetartozást nemcsak helyi programokkal akarják erősíteni. Már saját címere is van Zalabesenyőnek. Tervezője Szakál István, vagy, ahogy legtöbben ismerik Pista bácsi. Korábban irodalmat és történelmet tanított. Manapság könyvet ír. Zalabesenyő ezer évet kutatta fel, emellett megtervezte a település címerét is, amit unokájával közösen kiviteleztek.

– Ebben a címerben benne van a táj, a történelem és a társadalom is. Tulajdonképpen benne van Besenyő ezer évének sűrített változata- mondta a nyugdíjas pedagógus.

A családi napot természetesen jövőre is megrendezi a településrész önkormányzata, ahol házi készítésű ételekkel, színvonalas programokkal és nem utolsó sorban a zalabesenyői táj varázslatos hangulatával várják majd az érdeklődőket.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: