keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Családok fesztiválja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Családok fesztiválja

2005 szeptember 09 - péntek
2005. szeptember 16-17. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg a zalaegerszegi családfesztivált, ahol ezúttal is színvonalas műsorok, koncertek és neves vendégek várják majd az érdeklődőket. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény programjait.

Dr. Marx Gyuláné – aki évek óta aktívan kiveszi részét a fesztiválok előkészítéséből és lebonyolításából – elmondta: a szervezőgárdában egyfajta „generációváltás” következett be, azaz az eddigi szervezők csapata több fiatalabb taggal bővült. Mindez azért szerencsés, mert az ifjabb korosztály képviselői új lendületet adhatnak a régi keretek között működő rendezvénynek. Köztudott, hogy a családfesztiválok programjai minden évben egy előre megállapított téma köré épülnek fel, s a szervezők ezúttal úgy határoztak, ebben az esztendőben a média kerül terítékre.

Az idei programsorozatra meghívást kapott több elismert hazai sajtószereplő, tudós, elemző, akik hathatós közreműködéséval szeretnék bemutatni a média által képviselt és közvetített értékeket, valamint a ránk leselkedő veszélyeket.
A fesztiválon előadást tart például Balázs Géza nyelvész, dr. Beöthy-Molnár András orvos, 2005. szeptember 17-én délután pedig a helyi és az országos médiumok képviselőit várják kerekasztal-beszélgetésre, tudtuk meg Marx Annától, az egyik ifjú szervezőtől.

A 12. családfesztivál 2005. szeptember 16-án a városi fúvoszenekar térzenéjével veszi kezdetét, majd a rendezvényt dr. Gyimesi Endre polgármester nyitja meg. A két nap során rengeteg rendezvény közül válogathatnak majd az érdeklődők, így szerveznek egyebek között egészséges életmód- és táplálkozási tanácsadást, táncházat, sportprogramokat, koncerteket. A fesztiválon természetesen a gyerekeknek sem kell unatkozniuk, hiszen őket játszó- és kézművesház, légvár, szabadidős programok, gólyalábműsor, játékos közlekedéstanulás és a Makám együttes koncertje várja. A színes kavalkád – melynek két helyszíne az Ady-iskola, valamint a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem lesz – a Szélkiáltó Együttes műsorával zárul.

Tartalom megosztása: