keresés a weboldalon

Csarnoképítő program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csarnoképítő program (Videó)

2016 február 23 - kedd
Egyedülálló csarnoképítésbe kezd Zalaegerszeg. Köszönhetően a Modern Városok Program 1,6 milliárd forintos gazdaságfejlesztési támogatásának – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő. Mint fogalmaztak, ez a kormányzati segítség évtizedekre meghatározza a zalai megyeszékhely jövőjét.

Az északi ipari park most még üresen álló területein is új csarnokok épülhetnek. Ezek látványtervei már elkészültek, akárcsak a Modern Városok Program további beruházásainak tanulmányai. Így Zalaegerszeg elsőként juthat hozzá a szükséges forrásokhoz.

Ezek a fejlesztések jelentősen segítik a munkanélküliség csökkentését és a térség fellendítését. Ilyen mértékű támogatásra ugyanis évtizedek óta nem volt példa.

A kormány nem először különít el jelentős összeget a város számára. Nemrégiben arról döntöttek, hogy 5, 7 milliárd forinttal támogatják a Mindszenty Múzeum- és Zarándokközpont megépítését. Ehhez a beruházáshoz komplex kulturális-, vallási- és turisztikai fejlesztések kapcsolódnak, ami a belváros egy részének rehabilitációját is jelenti.

M.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: