keresés a weboldalon

Csatát nyertünk (vertünk)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csatát nyertünk (vertünk)

2010 március 04 - csütörtök
ZTE NKK – Vasas Csata 76-49 (21-17, 20-13, 13-6, 22-13) Magyar Kupa női kosárlabda-mérkőzés a legjobb 4 közé jutásért, visszavágó. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Kapitány, Söjtöry, Gelencsér. ZTE: Bukovszki (17/9), Rasheed (2), Czukor (12/3), Ambrus Sz. (12/6), Crasnoscioc (12/3). Csere: Ambrus G., Szélesy (14), Szalay (2), Fekete (1), Hersics (2), Szász (2), Góth. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Vasas Csata: Laklóth (11/3), Szondy (10/3), Bagi (2), Somogyi (9/5), Czank (11/3). Csere: Kovalcsik, Fejes, Mansare, Győr (4/3), Velkei, Bajnóczi (2). Edző: Diósiné Deák Éva.

Könnyedén, olykor könnyelműen játszott a ZTE a találkozó során. A vendégek mindössze öt percig tartották a lépést a hazaiakkal. (9-9), akik ezt követően főleg a center poszton szerzett kosarakkal pár pontos vezetésre tettek szert. A folytatásban is sok ziccert hagytak ki a csapatok, a vendégek nem tudták megszorítani a kék-fehéreket.

A különbség folyamatosan nőt a két csapat között (27.p: 52-32). Az összecsapás ezután már edzőmérkőzésnek tűnt a külső szemlélő számára. A biztos továbbjutás és a nagy előny birtokában Gáll Tamás mindenkinek játéklehetőséget biztosított, a másik oldalon ezt tette kollégája is.

A ZTE kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa négyes döntőjében, ahol nem lehet más a célja, mint a tisztes helytállás a Pécs, a Sopron, és a Szeged társaságában. Vélemények: Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: – Nemcsak Csatát nyerünk (vertünk), hanem a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutottunk, amihez gratulálok a lányoknak.

Diósné Deák Éva, a vendégek edzője: – Gratulálok a ZTE-nek, mi az utóbbi időben játszott sorozatmérkőzések során elfogytunk.

Bukovszki Mónika, a ZTE játékosa: – Nem becsültük le ellenfelünket, belülről jóval nehezebb mérkőzés volt, mint a külső szemlélő számára. A Diósgyőrrel már szerepeltem a négyes döntőben, és van egy bronzérmem. A nagy csapatok mellett nem lehet más a célunk, mint a tisztes helytállás. A négyes döntőbe jutásunk már hab a tortán.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: