keresés a weboldalon

Csatornázás: 250 millió forintos beruházás indul

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csatornázás: 250 millió forintos beruházás indul

2011 július 13 - szerda
Elindul a napokban az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló szennyvízelvezetési program harmadik üteme. Az ősz végéig mintegy 250 millió forint értékben valósul meg építés, fejlesztés Zalaegerszegen és környékén. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be az önkormányzati társulás vezetői.

Az első két ütem során közel 200 kilométer szennyvízcsatorna épült Zalaegerszegen és környékén 5970 új lakossági bekötést eredményezve. Elkészültek továbbá a központi szennyvíztelepi rekonstrukciós és fejlesztési munkák. A rendelkezésre álló pénzösszeget azonban a maradéktalan teljesítés ellenére sem merítette ki a társulás, így nyílhatott lehetőség egy újabb ütem beiktatására.

Gyutai Csaba polgármester elmondta: 250 millió forint áll rendelkezésre a harmadik ütemben. Ennek keretében 18 helyszínen lesznek újabb lakossági bekötések Zalaegerszegen. Az Andráshida utcában szennyvízcsatorna rekonstrukció történik,  a központi szennyvíztelepen iszapkezelő műtárgy készül, valamint szondákat és darálókat állítanak üzembe. A harmadik ütem részét képezi továbbá a Pókaszepetk és Zalaistvánd közötti problémás szennyvízcsatorna-szakasz kiváltása.

A munkálatokat a Control-Zala Kft. végzi majd. A beruházás befejezésének határideje október 30-a.

F.M.

Tartalom megosztása: