keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csendben teltek az ünnepek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csendben teltek az ünnepek

2005 január 04 - kedd
Az emberek nagy része a két ünnep – karácsony és szilveszter – között a szabadságát töltötte, ám a rend éber őreinek ezekben a napokban is „nyitva kellett tartaniuk a szemüket”, hiszen a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az állampolgárok ebben a periódusban gyakrabban követnek el törvénybe ütköző cselekedetet.

– Az idén karácsony és újév között kiemelkedő, az átlagosnál súlyosabb bűncselekmény nem történt, s ebben az időszakban nem emelkedett a lakásbetörések és a gépkocsifeltörések száma sem – tudtuk meg Tóth Istvántól, a városi rendőrkapitányság sajtóreferensétől. – Szerencsére ezek az év végi napok csendben és nyugalomban teltek el. Annak ellenére, hogy az ünnepek idején sokan ültek gépjárműbe, semmivel nem történt több baleset, mint az esztendő bármelyik szakaszában. A megnövekedett forgalmat az utakon szolgálatot teljesítő rendőrök számának emlésével próbáltuk „kordában tartani”, de a volán mögött ülők is partnerek voltak és odafigyeltek az előírt közlekedési szabályok betartására.
A városi rendőrkapitányságra szilveszter éjjelén még annyi bejelentés sem érkezett, mint egy átlagosnak nevezhető éjszakán. Néhányan ugyan a petárdázás miatt betelefonáltak a rendőrségre, de mivel a „durrogtatás” efféle módját az esztendő utolsó napján törvény engedélyezi, így az egyenruhások csupán nyugalomra intették a kissé paprikás hangulatú bejelentőket. Szilveszterkor összesen egy ittas gépkocsivezetővel szemben kellett intézkedniük a kollégáknak. Igaz, karácsonykor több olyan sofőrrel találkoztak a rendőrök, akik alkohol fogyasztása után ültek a volán mögé. Az esztendő utolsó napján egy olyan tűzesetről tettek a rendőrségen bejelentést, amelyet pirotechnikai eszköz okozott. Itt két fiatalkorú dobott be egy petárdát egy Sütő utcai ház pincéjébe, amely ezt követően kigyulladt. A tüzet végül a helyszínre kivonuló tűzoltók oltották el. Ezenkívül más ilyen jellegű tűzeset nem történt Zalaegerszegen és környékén. A január elsején megtartott polgármesteri köszöntő és tűzijáték – amelyen mintegy 15 ezer ember vett részt – ugyancsak zökkenőmentesen lezajlott.

Tartalom megosztása: