keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csetepaté pályán kívül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csetepaté pályán kívül

2006 március 26 - vasárnap
Bár maga a ZTE-Bp. Honvéd futballmérkőzés nem sok izgalmat hozott, azért az összacsapás előtt és után történtek izgalmas események. A rendőrség is felkészült bizonyos rendzavarásra, hiszen a biztosítás kiemelt fokozatú volt. Néhány évvel ezelőtt ugyanis – a Zalaegerszegen lejátszott és nagy gólarányú ZTE győzelemmel végződőtt Bp. Honvéd elleni meccs előtt – Balatonlellén garázdaság miatt a vendégdrukkereket a rendőrség feltartóztatta és azok így az összecsapásra így nem érkeztek meg a zalai megyeszékhelyre.

A vendégdrukkerek ezt feltehetően a kékfehér drukkerek számlájára írták, s mind a mai napig nem voltak hajlandók az incidest elfelejteni.

Szombaton, megérkezésük után ezért felkeresték a hazai szurkolók egyik törzskocsmáját a Rákóczi úton, s a két tábor összeverekedett. Miután a hazaiak nagyobb számban voltak jelen, a vendégek menekülőre fogták a dolgot – igaz ők ezt információink szerint másként látják. A lényeg, hogy a vendégdrukkerek visszavonulását, vagy ha úgy tetszik útját, betört ablaküvegek, megrongált autók jelezték. A rendőrség 11 személyt állított elő, ellenük feltehetően garázdaság miatt eljárás indul. Egy egerszegi és fővárosi drukkert kórházba is szállítottak, az utóbbi az általa betört kirakatüveg szilánkjától sebesült meg, azonban mindkét személy 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Azaz a szóbeszéddel ellentétben késelés nem történt.

A mérkőzésen csupán szópárbaj folyt a két tábor között, azonban a befejezés után egy 60-80 fős hazai csapat a hírek szerint kőzáport zúdított a vendégekre. Nagyobb baj azonban nem következett be, mivel a rendfenntartók időben közbeléptek és elválasztották egymástól a két tábort. (Zala-Lap Kft., B. I.)

Tartalom megosztása: