keresés a weboldalon

Csicsergő: Olvasótábor a városi könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csicsergő: Olvasótábor a városi könyvtárban

2011 augusztus 04 - csütörtök
A könyvtárral, az olvasással, és az Internettel ismerkednek egy hétig azok a gyerekek, akik jelentkeztek a József Attila Városi Könyvtár nyári olvasótáborába. A Csicsergő nevet viseli a tábor, nem véletlenül. Idén ugyanis a madarak köré épülnek az egy hét programjai.

Huszonkét általános iskolás gyermek tölti ezt a hetet a József Attila Városi Könyvtár falai között. A könyvek világával ismerkednek, meséket olvasnak és hallgatnak, kézműveskednek. Ott jártunkkor éppen Lázár Ervin: A nagyravágyó feketerigó című történetével ismerkedhettek meg közelebbről.

– Elsősorban olyan gyerekek számára szerveztük táborunkat, akik ritkán járnak könyvtárba, illetve most ismerkednek a könyvek világával. A legfiatalabb táborozónk most volt első osztályos, a legidősebb hatodikas – tudtuk meg Nitsch Erzsébettől, a József Attila Városi Könyvtár igazgatójától. – A mesék, azon belül is a madaras történetek köré építettük az egy hét programját. Olyan szerzőkkel ismertetjük meg a gyerekeket, olyan szerzők műveiből válogathatnak, akik maguk is szerették az állatokat. Lázár Ervin, Bálint Ágnes és Csukás István műveiből választhatják ki a táborozók azokat a meséket, amelyekből egy hét gyakorlás után pénteken mesemondó versenyen fognak felolvasni, előadni.

A megszerzett ismereteket a szabadban is kamatoztathatják a gyerekek. Minden napra jut egy kirándulás, akadályverseny, vagy fürdőzés. Mindezek mellett gyakorolhatják az Internet használatát, pénteken pedig Lengyelné Csondor Katalin írónő lesz a tábor vendége.

F.M.

Tartalom megosztása: