keresés a weboldalon

Csökken az építményadó mértéke (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csökken az építményadó mértéke (Videó)

2015 november 20 - péntek
Négyzetméterenként 25 százalékkal, azaz 300 forinttal csökken az építményadó mértéke januártól. Erről csütörtöki ülésén döntött Zalaegerszeg önkormányzata. A városatyák összesem 24 napirendi pontot tárgyaltak. Döntöttek a közművelődési és könyvtári intézményrendszer átalakításáról, valamint a sport- és sportfinanszírozási koncepcióról is.

A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a város sportkoncepcióját, valamint annak finanszírozását. Ennek megfelelően a képviselők döntöttek a 10 kiemelten támogatott sportegyesületről, melyek 2016 és 2019 között állandó támogatási összeggel gazdálkodhatnak. Csökken az építményadó, ami az 1 milliárd forinttal megnövekedett iparűzési adónak köszönhető – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:


A közgyűlés elfogadta a Zalaegerszegi Duális Szakképző Központ kibővített koncepcióját. Ez előírja, hogy a központnak olyan gyakorlati környezetet kell teremtenie, mely elősegíti a megfelelően képzett tanulók kibocsátását – számolt be róla pénteki sajtótájékoztatóján a városvezető. Ezután a Keresztury VMK és a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjának és Könyvtárának összeolvadásáról is tájékoztatott.


A városatyák döntöttek a „Zalaegerszegért díj” odaítéléséről is. A jutalmat ezúttal kilenc magánszemély és egy szervezet kapja. A díjátadót december 18-án, pénteken tartják.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: