keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csökkenhet az önrész

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csökkenhet az önrész

2005 november 10 - csütörtök
A Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztésére létrehozott önkormányzati társulás egy korábbi pályázatával 250 millió forintos EU Önerő Alap támogatást nyert el – fogalmazott Rigó Csaba, a tárulás elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyen újabb pályázati lehetőségekről számoltak be. Mint elhangzott, a kedvezményezettek a társult tagok (a társulásban részt vevő 42 tagönkormányzat), a pályázó viszont Zalaegerszeg városa. A 12,3 milliárdos projekt 10 százaléka az önrész és ha sikerül pályázatokat nyerni, akkor kisebb teher hárul az önkormányzatokra.

Dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta: a KvVM Fejlesztési Igazgatósága – eu-s szakértőkön keresztül – szeptemberben jelezte, hogy október 31.-ig lehetőség van 600 millió forint értékhatárig pályázat benyújtására az önkormányzatokat terhelő önrész kiegészítésére. Sőt, a pályázaton belül egy másik támogatási lehetőség is kínálkozik, ennek maximális összege 80 millió forint és kizárólag a tervezési költségnek, az egyéb költségvetési forrásból nem fedezett részére adható. A polgármester jelezte: amennyiben az önkormányzati társulás elnyeri a 600 millió forintos támogatást, a már elnyert 250 milliós pályázati pénzt visszamondja. Rendkívül nehéz előteremteni az önrészt, ezért minden alkalmat meg kell ragadni, ami a csökkentést segíti elő.

Végül Rigó Csaba megköszönte a pályázat összeállításában a résztvevőknek – dr. Vass Nándor európai uniós szakértő, dr. Káldi Dávid projekt koordinátor és Gerencsér Ibolya pénzügyi-számviteli munkatárs –  a munkáját. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: