keresés a weboldalon

Csökkentett áron vásárolhatnak telket Zalaegerszegen a CSOK-ot igénylők (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csökkentett áron vásárolhatnak telket Zalaegerszegen a CSOK-ot igénylők (Videó)

2016 április 15 - péntek
Akár 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek önkormányzati tulajdonú építési telket a jövőben a CSOK-ot igénylők Zalaegerszegen. Többek között erről is döntött tegnapi ülésén a város közgyűlése. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Az önkormányzat már a Családok Otthonteremtési Kedvezményének köztudatba emelése előtt is több lépéssel segítette az első lakáshoz jutást – emlékeztetett Balaicz Zoltán. A polgármester hozzátette, hogy a mostani, kormány által indított program népszerűségét látva a városvezetés úgy döntött: a jövőben csökkentett áron vásárolhat telket az, aki igényli a támogatást. Erre a célra első körben mintegy harminc házhelyet jelölt ki a városvezetés, melyek értékesítése december 31-ig tart.

A közgyűlés tárgyalt a Területfejlesztési Operatív Program forrásainak felhasználásáról is. A képviselők döntésének értelmében hamarosan 11 orvosi rendelő és 8 bölcsőde, illetve óvoda újulhat meg. Utóbbi közül kiemelkedik az andráshidai óvoda, melynek rekonstrukciójára közel 400 millió forintot szán a város.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: a testület ebben az évben posztumusz díszpolgári címben részesíti Dr. Kustos Lajos egykori tanácselnököt. A város napján, május 13-án Pro Urbe díjat vehet át továbbá Török Zoltán református lelkész, és a Gála Társastánc Klub.

K.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: