keresés a weboldalon

Csúcspontjához érkezett az Egerszeg Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csúcspontjához érkezett az Egerszeg Fesztivál (Videó)

2017 június 09 - péntek
Elkezdődött az Egerszeg Fesztivál. A rendezvénysorozat Szabolcs Péter Munkácsy és Zalaegerszegért díjas szobrászművész alkotásának avatásával indult. A Piac téren felállított mű Szabó Gyula kefekötő mesternek állít emléket.

Szabó Gyula 1921-ben született Zalaszántón. A család ötödik gyermekeként 95 százalékos látáskárosultággal jött világra. Szombathelyen, a Vakok Intézetében tanulta ki a mesterséget, s 1945-ben költözött feleségével Zalaegerszegre. Azóta állandó résztvevője volt a megyeszékhelyi piacnak. Az emlékére állított mű – melyen Szabolcs Péter szobrászművész közel egy évet dolgozott – szintén ezen a helyen áll.

Zalaegerszeg belvárosát egyre több köztéri alkotás díszíti. Ebbe a sorba illeszkedik a piac legendás alakjáról készült életnagyságú szobor, melynek elkészítését az önkormányzat támogatta – mondta Balaicz Zoltán polgármester

Az Egerszeg Fesztivál idejére lezárt Kossuth utca már napközben megtelt élettel. A szervezők a könnyűzene kedvelőinek örömére országosan ismert fellépőket hívtak, emellett idén egy praktikus újdonsággal készültek. A részletekről Tompa Gábor, az Egerszeg Fesztivál igazgatója tájékoztatott.

A hagyományoknak megfelelően idén is lesz kéklámpás felvonulás, baleseti szimuláció, kézműves vásár és prószafesztivál. A rendezvénysorozat hétvégén több helyszínen várja az érdeklődőket.

V.D./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: