keresés a weboldalon

Csúcsra ért a Kölcsey

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csúcsra ért a Kölcsey

2016 június 29 - szerda
A labdajátékok országos diákolimpiai döntőjét Miskolcon rendezték meg, ahol a kosárlabdában, a IV. korcsoportban, a legjobbak között ott volt az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese.

A Hersics Adrienn és Hersics László vezette egerszegiek a csoportmérkőzéseik során két magabiztos győzelmet és egy vereséget könyveltek el, amellyel így első helyen jutottak tovább. Az elődöntőben egy nagyon sima mérkőzésen győzték le a pécsi Városközponti iskolát és jutottak a döntőbe, ahol a szombathelyi Bolyai gimnázium csapata várt rájuk. A finálé kemény és emlékezetes csatát hozott. A vasiak két negyed után 20 ponttal is vezettek már, amikor hosszú hajrát nyitottak az egerszegiek. Előbb egy 18-0-s rohammal felzárkóztak, majd a egy újabb rohammal a maguk javára fordították a mérkőzést. A vége 104-88, amivel a Kölcsey Gimnázium története legjobb eredményét érte el a diákolimpia győzelemmel. A tornán a Kölcsey csapatából Kovács Benedek a döntő MVP­je (legjobb játékos) és a torna legjobb dobója lett 200 ponttal. Benedeket és csapattársát Kovács Kristófot beválogatták a torna All Star csapatba is.

A Kölcsey­ gimnázium győztes csapata: Kovács Benedek, Kovács Kristóf, Kámán Kristóf, Slezák Barnabás, Altinger Dominik, Kovács Bertalan, Luter Alfonz, Tóth Zoltán, Bánhidi Alex, Simon László, Mike Gergő, Bangó Milán.

-i-

Tartalom megosztása: