keresés a weboldalon

Dáma diákolimpia döntő Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Dáma diákolimpia döntő Zalaegerszegen

2010 április 20 - kedd
Az országos regionális döntők után április 17-én a zalaegerszegi Landorhegyi-Pais Sportiskola volt a helyszíne az országos Dáma Diákolimpia döntőjének. Hat korcsoportban (köztük 19 zalaegerszegi játékos a Liszt-, az Eötvös- és a Landorhegyi-iskolákból) nemek szerint megosztva 12 kupa került kiosztásra, a svájci rendszerű küzdelmek után.

A nevezett szellemi sport 2003 óta van jelen a városban, amikor is Penkalo Viktor elnökletével, önkormányzati, céges és magánszemélyek nyújtotta támogatással egyesület alakulhatott. A kezdeti táblakészítéstől, a szabályokat ismertető könyv kiadásától gyorsan vezetett az út az országos versenyek rendezéséig, már három ilyen bajnoksággal büszkélkedhet a város.

Ezen kívül fontolgatják, hogy talán jövőre Európa Bajnokságnak, illetve Ifjúsági Európa Bajnokságnak is otthont adhat a megyeszékhely. Ami viszont biztos, a heti kétszeri edzés (szombaton és hétfőn) a kertvárosi településrészi önkormányzat helyiségébe (Köztársaság u. 63.), ahova várják a csatlakozni kívánókat.

Penkalo Viktor elmondta, akár gyerekeknek akár 80 éveseknek is rövid idő alatt meg lehet tanítani a játékot, a magas szintű műveléshez, azonban két év elmélyülés szükséges, amihez sosem késő neki kezdeni. Főként, mert a játék kínálta versenylehetőség a nyári táborok öröme mellett nemzetközi barátságok megteremtésére is módot ad. A hétvégi dámán 9 zalai aranyérem született.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: