keresés a weboldalon

Danicser Anita régi sportágában kirándult és nyert

Zalaegerszeg címer
Hírek

Danicser Anita régi sportágában kirándult és nyert

2016 augusztus 19 - péntek
Az erőemelés felhúzó számában nyert Siófokon a zalaegerszegi súlyemelőnő.

Danicser Anita nevét a súlyemelő sportban ismerhettük meg, most mégis egy másik, de hasonló sportban teljesített kiválóan. A nagykanizsai, de egyébként zalaegerszegi súlyemelő augusztus elején, Siófokon vet részt Scitec Muscle Beach Felhúzás Openen, amelyet öt éve rendez meg a Balaton-parti fürdőváros. A kiváló sportolónő az erőemelés felhúzó számában indult a +80kg-osok versenyében.

-Korábban erőemelő voltam, amit versenyszerűen űztem. A guggolás és a felhúzás mind az erőségeim közé tartoznak, amit a mai napig űzök, hiszen elengedhetetlenek a súlyemeléshez- árulta el Danicser Anita.

A súlyemelő a sportághoz való visszatéréséről elmondta, hogy januárban 150kg-otsikerült felhúznia és késztetést érzett arra, hogy ezen a nagy versenyen megmutassa mire képes és jegyzőkönyvbe vegyék az eredményét. Anitának jól sikerült a visszatérés, habár a 150kg-ot is felhúzta, de ezt az eredményt elvették tőle, de 140kg-os felhúzással így is megnyerte a női felnőtt kategóriát a nemzetközi mezőnyben. A szabadtéri versenyre a sportolót bátyja, Danicser Ferenc készítette fel és kísérte le Siófokra. A díjkiosztó ünnepségen a többszörös erőemelő világbajnok és világcsúcstartó Mészáros Lászlótól vehette át a díjakat a zalaegerszegi súlyemelő. Természetesen a sikeres kirándulás után a fő sportágára, a súlyemelésre koncentrál Anita.

A súlyemelésbe az idén sikerült megnyernie a 35-ös korcsoportban a +75kg-ban a Masters Országos Bajnokságot. Nagy terve, hogy ebben a kategóriában jó eredményt ér el a Masters Világbajnokságon októberben, melynek Németország lesz a házigazdája.

-i-

Tartalom megosztása: