keresés a weboldalon

Deák Ferenc nyomában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Deák Ferenc nyomában

2013 április 24 - szerda
Az iskolánk pályázaton nyert egy kirándulást, amelyre a mi osztályunkból is elmehetett néhány tanuló. A téma Deák Ferenc volt, az ő életének a helyszíneit kerestük fel.

Először Söjtörre mentünk, ahol meglátogattuk a szülőházát és a benne lévő kiállítást. Az épületet megpróbálták az eredeti állapotára helyreállítani, így betekintést nyerhettünk az akkori életbe.

Érdekes volt szembesülni a korabeli felszerelési tárgyakkal a konyhában. Nehéz elképzelni, hogy hogyan tudtak meglenni az akkori emberek a ma meglévő technikai dolgok nélkül. A szobákban gyönyörű bútorokkal és festményekkel találkoztunk.

Ezután elmentünk Pusztaszentlászlóra, ahol megnéztük Deák egy közeli rokonának a házát, ahol ő is sok időt töltött el. Később Kehidán megtekintettük azt a kúriát, ahol élete nagy részét töltötte. A következő állomás Zalaszentgrót volt,ahová nagyon sokszor ellátogatott, mert itt találkozott a barátaival és az ismerőseivel.

A kirándulás végén megvendégeltek bennünket egy késői ebéddel, úgyhogy egy kicsit megpihenhettünk. Érdekesen telt el ez a nap, örülünk, hogy elvittek bennünket a tanáraink és megmutatták Deák Ferenc életének helyszíneit.

Hadnagy Petra, Csordás Andrea 7.a osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: