keresés a weboldalon

Defibrillátor összefogással

Zalaegerszeg címer
Hírek

Defibrillátor összefogással

2006 március 30 - csütörtök
Az Ispita Alapítvány, a Nyitott Szív Egyesület, a Kardiológiai Alapítvány, és a Magyar Fejlesztési Bank összefogásának jóvoltá-ból korszerű újraélesztő készülékkel gazdagodott a zalaegerszegi kórház kardiológiai osztálya. Az 1,8 millió forint értékű bifázisú defibrillátor beszerzését a Nyitott Szív Egyesület kezdeményezte, majd a jó cél megvalósítása érdekében segítségére sietett a három másik szervezet.

A készüléket ünnepélyes keretek között adták át. A rendezvényen dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató helyettes mondott köszönetet a támogatóknak, kiemelve, hogy a jelenlegi egészségügyi finanszírozás mellett saját erőből nem tudna minden műszerigényt kielégíteni a kórház.

A defibrillátor jelentőségét dr. Lupkovics Géza, a kardiológia osztályvezető főorvosa ismertette. Mint elmondta, a bifázisú műszer legnagyobb jelentősége abban rejlik, hogy a monofázisú készülékkel szemben fele akkora energiával jobb újraélesztési lehetőséget biztosít. Ennek megfelelően kevésbé megterhelő a beavatkozás a halálos ritmuszavarban szenvedő betegek számára. Az elektromos töltés két hullámban halad keresztül a páciens szívén, szinkronban a szív paramétereivel.

Az új készülékkel együtt jelenleg három ilyen típusú defibrillátor üzemel a kórházban.  (Zala-Lap Kft., F. M., P. K. E)

Tartalom megosztása: