keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Diák-sziget Ifjúsági Iroda (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diák-sziget Ifjúsági Iroda (Videó)

2011 november 29 - kedd
Két éves ifjúsági programsorozat indul Zalaegerszegen a Diák-sziget Ifjúsági Iroda koordinálásával. A kezdeményezést pályázati úton közel 80 millió forinttal az Európai Unió támogatta.

A programsorozat elsősorban a 12 és 29 év közötti korosztályt szólítja meg. A szakmai vezetők alapvető szándéka, hogy elősegítsék társadalmi integrációjukat, iskolai előmenetelüket, pályaválasztásukat, s munkaerő-piaci boldogulásukat. Tevékenységük kiterjed még a fiatalok társas-szociális kapcsolatainak bővítésére, a közösségi, illetve közéleti részvételük fejlesztésére.

– Programunk szerves részeként bevezetünk egy nem formális oktatási módszert, ami arról szól, hogy a gyerekeket idegrendszerre hatóan mozgásában fejlesztjük. Ennek részeként elemi mozgásmintákat fogunk újraélni, azaz kúszunk, mászunk gurulunk. Ezáltal az idegrendszer bizonyos területeit megmozgatjuk, melynek következtében tanulási problémák is megelőzhetők- fogalmazott Gángó
Zsuzsanna, a Diák-sziget szakmai vezetője.

– Zalaegerszeg mindig kiemelten támogatta az itt lakó fiatalokat. Fontosnak érezzük, hogy a mi városunk ne csak a jelen, hanem a jövő városa is legyen. Ezért örömmel fogadtuk ezt a kezdeményezést. Azt szeretnénk, hogy képzeljék el a jövőjüket, itt leljenek otthonra, s itt alapítsanak családot – hangsúlyozta
Balaicz Zoltán alpolgármester.

A fiatalok igényei alapján összeállított iskolán kívüli közösségépítő programok összesen három helyszínen zajlanak majd. Emellett a város végpontjain infopontokat alakítanak ki annak érdekében, hogy a város szélein lakó fiatalok könnyebben jussanak információhoz. A projektről egyébként részletesen a www.diakszigetzeg.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

VN-NG

Tartalom megosztása: