keresés a weboldalon

Diákként a média világában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diákként a média világában

2013 április 26 - péntek
2013.02.18-án lehetőséget kaptunk arra, hogy sok más írni szerető társunkkal együtt felmehessünk Budapestre.

Korán reggel indultunk busszal Zalaegerszegről, bár az odautat még szinte mindenki alvással töltötte, ahogy kelt fel a nap, mi is szépen lassan ébredeztünk.

Mikor felértünk, az első állomás a parlament volt. Sok-sok érdekes dolgot hallottunk/láttunk. Megnéztük a szentkoronát, az országalmát, a jogart és a kardot is. Emellett különlegesség volt az is, hogy az épület azon részt nézhettük meg, melyen az alsóház üléstermei is vannak. Láthattuk az ülésrendet és a termeket is. Miután körbejártuk az országházat már ebédidő is lett, ezért beültünk a Zápor utcai Harapó Mókus vendéglőbe.

A finom ebéd után, jóllakottan láttunk neki az MTVA székházának felfedezéséhez. Nagy élmény volt találkozni Bényi Ildikó műsorvezetővel, hiszen sokszor láthattuk már a tévéképernyőn. Végigjártuk a „hírek útját” a Newsroom-tól egészen az adásba kerülésig. Bejutottunk a stúdióba is láthattuk a különböző műsorok díszleteit, és mi is kipróbálhattuk a Greenbox-os időjárás- jelentést.

Készíthettünk fényképeket az óriás, plüss TV Macival, ezek a képek biztosan örök emlékek maradnak.

Remélem, hogy máskor is ellátogathatok hasonló helyekre. Nagyon jól éreztük magunkat a társaimmal, és köszönjük ezt a lehetőséget a szervezőknek, és tanárunknak Anita néninek..

Farkas Vivien 8.a
Öveges József ÁMK

Tartalom megosztása: