keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Diáklap az iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diáklap az iskolában

2005 november 09 - szerda
Az idei tanévtől új iskolaújságot vehetnek kézbe a Ganz-Munkácsy iskola diákjai, melyből folyamatosan informálódhatnak az intézmény fontosabb történéseiről. A Diákhang nevet viselő lapot sajtótájékoztatón Baján Antal igazgató és az újság szerkesztői mutatták be.

A középiskola vezetője elmondta, két lapszámmal már a tavalyi tanévben megjelent a diákújság, ám mostantól kéthavi rendszerességgel szeretnék megjelentetni a Diákhangot. Korábban a Ganz és a Munkácsy-iskolának is volt önálló suliújságja, de a két intézmény összevonása óta most adnak ki először közös diáklapot. Baján Antal szerint egy ilyen kiadvány rendkívül fontos szerepet tölhet be egy-egy iskolában, hiszen az itt tanuló fiatalok mellett, szüleik és ismerőseik is információt gyűjthetnek az intézmény életéről, s a főbb aktualitásokról.

Buzogányné Fekti Zsuzsannától – aki a tanárok közül talán a legtöbbet segített az újság kiadásában – megtudtuk, a suliújság nevét a tanulók választották. Terveik szerint ezt követően kéthavonta jelenik meg a Diákhang, de később szeretnék, ha a fiatalok akár még gyakrabban kézbe vehessék a lapot. A kiadványt a tanárok és a diákok közösen szerkesztik, melyet 100 forintért vásárolhatnak meg az érdeklődők. Az újságban egyébként állandó rovatokkal találkozhatnak az olvasók, így rendszeresen találkozhatunk aktuális témákkal, sporthírekkel. A most megjelenő számban például az egészséges nevelés fontosabb tudnivalói kerültek napirendre, de egyebek mellett bemutatkoznak az intézmény új tanárai is.

Balogh Bernadett, aki tanulóként vesz részt a szerkesztőbizottság munkában megjegyezte: az iskolában közel 2000 diák jár, vagyis ők tudni szeretnék, hogy mi történik az intézményben. Ennek szellemében minden ganz-munkácsy-s eseményről beszámolnak, azaz ami a suliban téma, azaz benne lesz a Diákhangban.

A sajtótájékoztatón arról ugyncsak beszámoltak, hogy a Ganz-Munkácsy-iskola ebben a tanévben is meghirdeti informatikai versenyét az általános iskolás korosztálynak. Erre olyan 7-8. osztályos nebulók jelentkezését várják, akik szívesen vesznek részt efféle interaktív megmérettetésen. A feladatokat e-mail-ben kell visszaküldeniük a fiataloknak, akik között a december végén ajándékokat osztanak majd szét. Elhangzott: egyre nagyobb népszerűségnek örvend az iskola informatikai versenye, ezidáig mintegy 90 tanuló adta le jelentkezését. (Zala-Lap, P. Sz.)

Tartalom megosztása: