keresés a weboldalon

Diáknap fiúsan

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diáknap fiúsan

2010 április 02 - péntek
Diáknapot tartottak a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában. Tanulmányi versenyek, a népszerű karaoke, illetve a prózai sláger „beugró”, fodrászbemutató, sport programok mellett férfias látványosságokban sem volt hiány. Így a rendőrség bevetési osztálya villantotta fel a leendő kollégák előtt a szakma néhány izgalmas pillanatát. A katasztrófavédelmi bemutató is inkább a fiúkat érdekelte, ahogy a „szekrényajtó” méretű amerikai focisták is az erősebbik nem képviselőit várták a pályára.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálata első alkalommal tartott bemutatót a Ganz-iskolában, tudatta dr. Horváth István alezredes, aki örömmel konstatálta, milyen nagy volt az érdeklődés a diákok részéről. Elmondta, egy volt kollégájuk, aki jelenleg az oktatásban vesz részt, meghívására érkeztek.

A tanulók életkorának megfelelő információkat adtak át, így az igazoltatással kapcsolatos tudnivalókat. Az alezredes megjegyezte, fontos a rendőrség ismertsége minél több közösségben és főleg a fiatalok körében. Népszerű volt a bevetési szolgálat két kutyájának munkabemutatója. A menekülő elfogása szájkosárral és anélkül egyaránt félelmetes még látványnak is.

Elhangzott a kutyák mentálisan „csőre töltött fegyverek”, a gazdájuk, azaz az intézkedő rendőr védelmében. Valós probléma a városban a kábítószer használat terjedése, ezzel kapcsolatos kutyás felderítés is látható volt.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: