keresés a weboldalon

Diáknapok kezdődtek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diáknapok kezdődtek (Videó)

2018 április 18 - szerda
Kikapcsolódást kínál a Fiatalok Hete rendezvénysorozat az általános- és középiskolásoknak is. Ennek jegyében szerdán közgyűlést tartottak, később pedig sportnapot és egy 24 órás vetélkedőt szerveznek.

A diáknapok hagyományosan a városházi hatalomátvétellel kezdődött, ahol csak jelképesen ugyan, de rövid időre elfoglalták a polgármesteri irodát. Később parlamenten-, majd közgyűlésen tárgyalták meg elképzeléseiket.

A képviselők 11 előterjesztésről döntöttek. Ötleteiket – melyeket a jövőben meg is valósítanak -, a felnőtt önkormányzat reálisnak és előremutatónak tartotta – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

Amint arról korábban beszámoltunk Zalaegerszeg önkormányzata Gyerekbarát Település címet kapott. Az UNICEF pályázatán a megyeszékhely a Városi Diákönkormányzat kezdeményezésére indult. Az elismerés mellé 2 millió forint támogatás járt. Ennek felhasználása is napirendi téma volt. A részletekről Juhász Előd János, a ZVDÖK diákpolgármestere tájékoztatott.

A program csütörtökön sportnappal folytatódik. Pénteken pedig 24 órás vetélkedő lesz, amin 9 iskola csapata vesz részt. A megmérettetésnek ezúttal is a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: