keresés a weboldalon

Diákok ünnepi közgyűlése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diákok ünnepi közgyűlése (Videó)

2013 április 17 - szerda
A hatalomátvéltet követően a nagyokhoz hasonlóan közgyűlést tartott a Városi Diákönkormányzat. Előterjesztéseikben többek között a diáksziget további működését, ifjúsági magazin létrehozását, tetőterasz és fedett városi színpad létrehozását javasolták.

Diákparlamentet követően ünnepi közgyűlést tartott a városi diákönkormányzat. Nyolc napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Egyebek mellett értékelték az elmúlt év munkáját, de a napirendi pontok közé tartozott a középiskolásokat segítő kötelező osztályfőnöki óra a felvételi eljárásról.
A diákönkormányzat képviselői előterjesztésükben a fiatalok életét leginkább érintő javaslatokat tettek.
Az ünnepi közgyűlést követően a diákok visszaadták a város irányítását a helyi vezetőknek, emellett jutalmazták azokat, akik a legtöbbet segítettetek nekik. Ifjúságért díjat kapott Farkas Szabina a Pince Sziget Ifjúsági Iroda vezetője, valamint Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens.


A nap eredményeiről sajtótájékoztatón számoltak be a média képviselőinek. Balaicz Zoltán alpolgármester a diákok valamennyi előterjesztését támogatásra érdemesnek tartotta.


Az önkormányzat az elmúlt évben tartott diákközgyűlés javaslatai alapján többek között 12 millió forintból gördeszka pályát hozott létre, emellett folyamatban van a kamaszjátszótér megvalósítása is.
DZsu/N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: