keresés a weboldalon

Átadták a diákolimpiai aktivitási díjakat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a diákolimpiai aktivitási díjakat

2024 február 27 - kedd
Átadták a diákolimpiai aktivitási díjakat a Korona Szalonban rendezett eseményen. A Belügyminisztérium, illetve a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére idén először az országos kitüntetések mellett a helyi intézmények, illetve az ott dolgozó pedagógusok kiemelkedő munkáját is elismerték.

A 2022-23-as tanévben több 3600 zalai általános iskolás vett részt diákolimpiai küzdelemben, a középiskolások közül pedig 2130-an versenyeztek.

A fiatal vármegyei testnevelő címet Dudora Nikolettnek, a muraszemenyei iskola pedagógusának adományozták. A körzet testnevelője elismerést nyolcan, közöttük a Kölcsey gimnázium tanára vehette át.

Az elmúlt tanév eredményei alapján három általános és ugyanennyi középiskolát jutalmaztak. A Zrínyi gimnáziumban a testnevelésnek kiemelt szerepe van.

A sportélet fejlesztésére a Területi Operatív Program is lehetőséget ad. Az aktív turizmus pályázatra március 22-ig lehet jelentkezni. A rendelkezésre álló mintegy 2 – 2,1 milliárd forintot egyebek mellett lovas- és vízisportra, vagy turizmusra fordíthatják.

K.I./E.K.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: