keresés a weboldalon

Diákönkormányzati képzés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diákönkormányzati képzés (Videó)

2016 szeptember 13 - kedd
Diákönkormányzati képzést tartottak Zalaegerszegen. A kétnapos foglalkozás célja a helyi tanulói érdekképviselet munkájának erősítése volt. A programra a megyeszékhely általános és középiskoláiból várták a fiatalokat.

Diákönkormányzati képviselők találkoztak az Apáczai Művelődési Központban. A gyakorlati feladatokban bővelkedő képzés olyan gondolkodásra sarkallja a fiatalokat, amely vezetői szerepkörre készíti fel őket.

Juhász Előd János a Városi Diákönkormányzat alpolgármestere fontosnak tartja a képzést, mert olyan szituációkat is modelleznek, amelyek később a valóságban is hasznosak lehetnek.

A tréning a helyi ifjúságpolitikai célokkal összhangban segítséget nyújt abban is, hogy az intézményi diákönkormányzatok megerősödjenek. Kósa András László képzésvezető elmondta, a képzés évről évre rendkívül népszerű a diákok körében.

Balaicz Zoltán polgármester hozzátette: az elmúlt években sikeres együttműködés alakult ki a zalaegerszegi városvezetés és a diákok között. A fiatalok mára megtapasztalták, hogy a felnőttek nemcsak kíváncsiak véleményükre, de elfogadják, és meg is valósítják azokat.

A kétnapos képzésen összesen 52 zalaegerszegi általános és középiskolás diák vett részt.

Sz.É./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: