keresés a weboldalon

Diákönkormányzatot választottak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diákönkormányzatot választottak (Videó)

2018 október 10 - szerda
Polgármestert, alpolgármestert és képviselőket választottak ma Zalaegerszegen. Nem időközi választásról volt szó, csupán a városi diákönkormányzat mandátuma járt le. A fiatalok döntése értelmében mától Bellér Beáta Noémi Zalaegerszeg új diákpolgármestere.

A Városi Diákparlament ülése Balaicz Zoltán köszöntőjével kezdődött. A polgármester kiemelte: szoros kapcsolatot ápol a városvezetés a fiatalsággal. Együttműködnek programok kidolgozásában, kikérik a véleményüket fejlesztésekben. Mindezt azért teszik, mert ők építik majd tovább a várost.

Juhász Előd leköszönő diákpolgármester videóüzenetben szólt a parlamenthez, majd az elmúlt év legfontosabb történéseinek felidézésével folytatódott az ülés.

Elsőként a most felálló diákparlament képviselőiről szavaztak a delegáltak, ezt követően döntöttek az új polgármester személyéről. A többség Bellér Beáta Noémi mellett tette le voksát, így mostantól egy éven át a Csány László Szakgimnázium végzős tanulója vezeti a Városi Diákönkormányzatot.

Idén is részt vesznek a fiatalok a Kertvárosi Nyugdíjas Klub vetélkedőjén, majd az ugyancsak hagyományos Titkos Mikulás elnevezésű akciójukra készülnek. Az összegyűjtött adományokat rászoruló családokhoz juttatják majd el.

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: