keresés a weboldalon

Diáktanya nyílt Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diáktanya nyílt Zalaegerszegen

2008 április 11 - péntek
Április 10-én a Mártírok útja 2. szám alatt Diáktanya nyitotta meg kapuit a város tanuló ifjúsága előtt. A Retro 73 Ifjúsági és Kulturális Egyesület koordinálásában a városi diákönkormányzat és egyéb ifjúsági szervezetek közreműködésével, közel 40 önkéntes munkájára alapozva kezdte meg működését az iroda, tájékoztatta lapunkat Balogh Zoltán, a Retro munkatársa.

Hétköznapokon délután kettőtől hatig várják ide az érintett korosztályt, akik informálódhatnak a fiatalokat érintő ügyekben, programokon vehetnek részt, illetve filmklub is szerepel a tervek között. Az aktuális programokról az irodában, illetve a város 12 iskolájában jelenlévő önkéntesektől, a diákönkormányzatok tagjaitól lehet tudomást szerezni. A nyitó napon fiatalokat vonzó játékos együttlétet szerveztek, és már készülődnek egy jelentős, a megye középiskolásait érintő 24 órás versenyre. 

– Egyik győri programszervező iroda az ötletgazdája a 24 órás vetélkedőnek, melyhez az ország több városa is csatlakozott a korábbi években. Zalaegerszeg, illetve Zala megye az idéntől kíván ebben a vidám programban részt venni. Ennek szervezését, lebonyolítását vállalta a Retro – mondta Balogh Zoltán.

– A helyszín és az időpont már biztos, Zalaegerszegen a Landorhegyi iskolában május 10-én 10 órától másnap 10 óráig tart majd a vidám küzdelem a legkülönbözőbb kategóriákban, melyet egyelőre nem szeretnék elárulni. 10-12 csapatot várunk a megyéből, egy-egy csapatot ötven középiskolás alkot, így elég nagy szabású küzdelem lesz. Bővebb információkkal az irodában tudunk szolgálni és várjuk máris a jelentkezőket. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: