keresés a weboldalon

Díjazták a legjobbakat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díjazták a legjobbakat (Videó)

2019 április 25 - csütörtök
A Béke ligetben tartott polgáravató után díjátadó ünnepséget tartottak. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben azokat a diákokat ismerték el, akik valamilyen tanulmányi- vagy sportversenyen kiemelkedően teljesítettek.

Nérel Leonarda előadásával indult az ünnepség. Ezután Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik teljesítményükkel öregbítették a város jó hírnevét. Zalaegerszegen csakúgy, mint a megye több pontján nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra. A Tankerületi Központ és a Szakképzési Centrum idén több, mint 100 fiatalt jutalmazott – tájékoztatott Szabó Károly a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja. 

A végzősök közül sokan országos és nemzetközi megmérettetéseken is sikerrel szerepeltek. A széchenyis Gerencsér Máté és társa egy építész diákkonferenciára kiírt tablópályázaton a harmadik helyet szerezték meg.

A rendezvényen az is kiderült, hogy a zalaegerszegi diákok sok sportágban jeleskednek. A zrínyis Kincses Róbert csapatával az országos kézilabda diákolimpián 10. lett. Társaihoz hasonlóan a verseny mellett az iskolában eltöltött évekre is szívesen gondol majd vissza.

Idén a zalai megyeszékhelyen 875-en végeznek. 372-en gimnáziumban, 503-an szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában érettségiznek.

Gy.A./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: