keresés a weboldalon

Díjazták a legszebb konyhakerteket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díjazták a legszebb konyhakerteket (Videó)

2015 szeptember 15 - kedd
Negyedik alkalommal hirdették meg idén a „Magyarország legszebb konyhakertje” nevű országos versenyt. A megmérettetéshez több mint 200 település csatlakozott, köztük – most először- Zalaegerszeg is. A város Dísztermében hétfőn díjazták a leglátványosabb veteményeseket.

A rendezvényen elsőként Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta: ebben az országos versenyben való részvétellel nemcsak Zalaegerszeg népszerűsítése volt a cél, hanem az is, hogy minél több konyhakert jöjjön létre a városban.

Amennyiben ez megvalósul, a vásárlók egy helyen juthatnak hozzá a helyi termelők által előállított pékárukhoz, húskészítményekhez, tejtermékekhez, zöldséghez és gyümölcshöz. Vigh László országgyűlési képviselő beszédében példaként említette a tündérkelt mozgalmat. Szerinte jó lenne, ha minden háznál legalább egy gyümölcsfát ültetnének.

A Szent László utcai óvodába járó kicsik saját műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Ők a versenyben – az intézmények közül – a 3. helyezést érték el. A második helyen a Bandicica Óvodásai végeztek, az előkelő első helyet pedig a Zala Megyei Kórház Pszichiátriai osztálya szerezte meg. A díjat Kovács Zsuzsanna, a gyógyító célú foglalkoztató vezetője vette át.

Első helyezést ért el zárt kert kategóriában Szabóné Lajtai Gyöngyi, Milley Istvánné és Gángó László. Ötven mfeletti ház kategóriájában Visi Zoltánné nyerte el az első helyet. Emellett két különdíjat is kiosztottak. Az egyiket Krizmanics László vehette át.

A megmérettetésen csaknem 20 konyhakertet díjazott a zsűri. Mint mondták, változatos és gyönyörű veteményeseket láttak. Remélik ez példamutató lesz mások számára is és jövőre még többen neveznek a versenyre.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: