keresés a weboldalon

Díjözön (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díjözön (Videó)

2017 december 15 - péntek
24. alkalommal adták át a Zalaegerszegért díjakat a város Dísztermében. A novemberi közgyűlésen a képviselőtestület döntése alapján idén is 9 magánszemély és egy szervezet tevékenységét ismerték el.

A közgyűlés 1993-ban döntött arról, hogy minden évben kitüntetik azokat, akik nagy szerepet vállalnak Zalaegerszeg fejlődésében. Eddig közel 250-en vehettek át díjat. Őket művészeti-, kulturális-, oktatási- és sportéletben, valamint egyészségügyi- és szociális szolgálatban végzett példaértékű munkájukért jutalmazták – mondta ünnepi beszédében Balaicz Zoltán polgármester.

A magánszemélyeken kívül idén a 10 éve alakult Összefogás Botfáért Egyesület kiemelkedő tevékenységét méltatták. A társaság a városrész kulturális és közösségi életének szerves része. Rendezvényeikkel tömegeket mozgatnak meg – tájékoztatott Hováthné Németh Szilvia az egyesület alelnöke.

Elismerést vehetett még át Babos Sándorné testnevelő tanár, Cserhalmi Henriette könyvrestaurátor, Fazekas Gábor szakközépiskolai nyugalmazott igazgató, Horváth Géza vállalkozó, Horváth Miklós a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetségének vezetője, Kostyál László művészettörténész, Müller Imre erdőmérnök, Percs Erika háziorvos, valamint Vajda Istvánné magyar-latin szakos tanár.

Gy.A./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: