keresés a weboldalon

Díszkivilágítással

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díszkivilágítással

2007 december 03 - hétfő
Bár már egy hete várja a vásárlókat a 24. karácsonyi Aranykapu vásár, a hivatalos és egyben ünnepélyes megnyitót szombaton tartották. A gyerekeket Mutyi bohóc szórakoztatta, majd az Apáczai ÁMK karácsonyi műsorát tekinthették meg a hideg délutánon egybegyűltek. Advent és az ünnepi készülődés fontosságáról dr. Gyimesi Endre polgármester szólt, aki egyben meggyújtotta az első gyertyát a színpadon felállított hatalmas adventi koszorún.

– Nagy segítségünkre volt a program összeállításában az önkormányzat. Közreműködésükkel zalaegerszegi intézményeket, egyesületeket kértünk fel arra, hogy saját műsorukkal szerepeljenek az Aranykapu színpadán. Kilenc iskola és számos szervezet fogadta el meghívásunkat, így válhatott igazán színessé a kínálat – jegyzi meg Tóthné Prenner Beáta, a vásárszervező bizottság elnöke.

A Mikulás hetében elsősorban a gyerekeknek kínál programot az Aranykapu. Szerdán és csütörtökön délután a Mikulás mellett mesejáték várja a kicsiket, pénteken pedig a Kölcsey-gimnázium, valamint a Deák-Széchenyi Szakközépiskola tanulói varázsolnak ünnepi hangulatot a térre. A második adventi gyertya meggyújtásánál – szombaton – a Válicka citerazenekar, majd a zeneiskola növendékei működnek közre, 17 órától pedig a Városi Vegyeskar karácsonyi műsora biztosít kellemes perceket az érdeklődőknek.

Nem telnek eseménytelenül a következő hétvégék sem. Több iskola műsora mellett színpadra lépnek a Hevesi Sándor Színház művészei, a Canterina Kamarakórus, a Megasztárból ismert Tóth Gabi, míg december 22-én 17 órától az Énekmondó Együttes Csillagszóró című karácsonyi produkciója várja a Dísz térre kilátogatókat. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: