keresés a weboldalon

Díszközgyűlés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díszközgyűlés (Videó)

2016 május 13 - péntek
A sakkozók című köztéri alkotás avatása után ünnepi közgyűlést tartottak a Díszteremben, melyen kitüntetéseket adtak át. A város legmagasabb elismerését, a Zalaegerszeg posztumusz díszpolgára címet idén Kustos Lajosnak, egykori tanácselnöknek adományozták.

Ezekkel a szavakkal idézte fel a város egykori vezetőinek példaértékű munkáját Balaicz Zoltán. A polgármester azt mondta: mindig voltak olyan emberek a múltban, akik mertek álmodni.

A múlt emblematikus alakjainak éleslátására emlékeztetett Csepreghy Nándor is. A miniszter-helyettes kiemelte: eleink felismerték, hogy hazánk sokra hivatott. Köztük volt Zala megye híres szülötte, a haza bölcse, Dák Ferenc is, aki tudta, hogyan lehet összefogással az országot felvirágoztatni.

A felszólalásokat követően elismeréseket adtak át. Kustos Lajos, egykori tanácselnök posztumusz díszpolgári címét özvegye vette át. Simonffy Zsuzsanna arról beszélt: férje büszke lenne Zalaegerszeg mai vezetésére.

Pro Urbe Zalaegerszeg díjjal Török Zoltán, református lelkészt, illetve a Gála Társastánc Klub vezetőit Salamonné Kuzma Renátát és Kuzma Pétert tüntették ki. A rendezvény végén a hagyományokhoz híven az önkormányzati jutalmakat is kiosztották.

M.Zs./CS.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: