keresés a weboldalon

Díszokleveles pedagógusok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díszokleveles pedagógusok (Videó)

2013 október 18 - péntek
Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek Zalaegerszegen. Diplomaszerzésük 50., 60., 65. és 75. évfordulója alkalmából Gyutai Csaba polgármestertől és a Nyugat-magyarországi egyetem pedagóguskarának dékánjától vették át az idős pedagógusok az oklevelet.

A rendezvényre a város több intézményének fiataljai készültek ünnepi műsorral. Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte a pedagógusokat, és visszaemlékezett diákéveire.

A díjakat Gyutai Csaba polgármester és dr. Antonio Donato Sciacovelli, a Nyugat- Magyarországi Egyetem pedagóguskarának dékánja adta át. Elsőként Gáspár Endrénét szólították, aki aranydiplomát vehetett át. Óvónői oklevelét 1963-ban szerezte a Soproni Felsőfokú Óvónőképző Intézetben.

Gránit diplomát vehetett át Csapó Béla, aki a Pápai Állami Tanítóképző Intézetben végzett 1938-ban.

A II. világháború alatt katonai szolgálatát teljesítette, 1945-ben pedig Zalaegerszegre került, majd 49-től a Petőfi Sándor Általános Iskola testnevelő tanára volt.

A húsz, ma már nyugdíjas pedagógus közül öten kaptak gyémánt, négyen vas díszoklevelet. A legtöbben, tízen, arany diplomát vettek át, aki azt jelenti, hogy 50 éve fejezték be tanulmányaikat.

Fotó: Seres Péter

N.D./N.G.

Tartalom megosztása: