keresés a weboldalon

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek (Videó)

2015 október 21 - szerda
Az 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusok munkásságát ismerték el a város vezetői a Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az Idősek hónapjához kapcsolódó rendezvényen 27 díszokleveles kitüntetést adtak át.

Az ünnepség a Landorhegyi óvodások műsorával kezdődött. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: Zalaegerszegen már régóta hagyomány a nyugdíjba vonult pedagógusok köszöntése.

A kitüntetéseket Balaicz Zoltán és Molnár Béla, a Savaria Egyetemi Központ Pedagógiai Intézetének igazgatója adta át. Jász Lajosné 1965-ben Sopronban végzett óvónőként, majd a Landorhegyi óvoda első vezetőjeként dolgozott. Nevéhez fűződik a városi óvodavezetői munkaközösség alapítása is. Munkásságát arany díszoklevéllel ismerték el.

A sokak által „Tóni bácsiként” ismert Panácz Antal gyémánt díszoklevelet vehetett át. Pedagógus pályafutását a csácsbozsoki iskolában kezdte, tanított a Dózsa-, és a Landorhegyi- iskolában. Kedvenc sportága már gyerekkorában is a kosárlabda volt.

A 27, ma már nyugdíjas pedagógus közül 14-en kaptak gyémánt, 10-en pedig arany díszoklevelet. A rubin diplomát ezúttal Simon Gézáné érdemelte ki, aki –egészségügyi okok miatt- nem tudott részt venni a rendezvényen.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: