keresés a weboldalon

Divatos robot

Zalaegerszeg címer
Hírek

Divatos robot

2008 október 06 - hétfő
A Ganz-Munkácsy szakközépiskola volt a bemutatkozó intézmény az október első szombatján tartott hagyományos Családfesztiválon.

A rendezvény nyitányán Baján Antal igazgató szólt röviden a képzés múltjáról, jelenéről és jövőéről. Az 1800 tanuló létszámú, számos szakmát kínáló iskolából két irányt emeltek ki a nevezett rendezvényen. A ruhaipari tanulók munkáiból a nap során kiállítás, majd ez est folyamán divatbemutató szórakoztatta az érdeklődőket.

Nem lehetett megállás nélkül elmenni a gépipar egyik szegmenseként oktatott robot – és irányítástechnikai bemutató mellett. Legnépszerűbbnek az akrobatikus mutatványokra is képes robot bizonyult. – Az iskola jelmondata az informatika a gyakorlatban, minden szakirányon érvényes. A gépiparban a legkorszerűbb megmunkáló rendszerek programozását is elsajátíthatják a tanulók.

Így van ez a ruhaiparban is, ahol éppen beszerzés alatt van a világ legkorszerűbb szoftvere, mellyel számítógépes ruhatervezést is elsajátíthatnak a diákok. Sajnálatos, hogy mindezek ellenére ez utóbbi szak iránt egyre csökken az érdeklődés – jegyezte meg Baján Antal.

A diákok nemcsak bemutatókkal várták a Családfesztivál résztvevőit, hanem játszóházi foglalkozással is kedveskedtek a gyerekeknek. (Zala-Lap Kft. B. K.)

Tartalom megosztása: