keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Döntés az 5. összecsapáson

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntés az 5. összecsapáson

2009 május 08 - péntek
Planet Leasing Dombóvár – Zalakerámia ZTE 94-88 (24-23, 21-17, 29-18, 20-30) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás az 1-8. helyért. Dombóvár 1.000 néző. Jv.: Földházi, Cziffra, Frányó.

Planet Leasing Dombóvár: Adams (24/3), Legrange (8/3), Clark (14/6), Bódi (15/9), Dill (8). Csere: Szőke (9/3), dr. Deák (16/9), Balogh. Vezetőedző: Bálind József.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (20/3), Kámán (18/12), Watson (18/6), Jones (3), Helbich (10). Csere: Gáspár (10/6), Trepák (6), Baki (3/3), Tóth Á. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első negyed elején ugyan még 5-0-ra a dombóváriak vezettek, azonban a vendégek gyorsan utolérték őket, és ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán. A második játékrészben a hazaiak percei következtek, gyorsan ötpontos előnyre tettek szert. A negyed közepén azonban vendégek rövid időre átvették a vezetést (30-32). Ez a vezetés azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, mert a hazaiak légiósaiknak is köszönhetően ismét átvették a vezetést, amely a negyed végére öt pontra nőtt.

A találkozó ismét sokadszor a harmadik negyedben dőlt el a Zalakerámia ZTE hátrányára. A dombóváriak nagy öregje, dr. Deák ebben az időszakban jól dobta a hárompontosakat, és a hazaiak már 19 ponttal is vezettek. Végleg eldőlni látszott a találkozó kimenetele, azonban befejező játékrészben nagy hajrát vágott ki az egerszegi csapat, s 3 pontra megközelítette a a hazaiakat.

Ekkor azonban az egerszegi oldalon egy triplakisérlet kimaradt, a másik oldalon viszont a gyűrűben landolt a labda. Ezután már nem volt esélye a Zalakerámia ZTE-nek a fordításra. Így a páros csata eredménye 2-2, a vasárnapi 5. találkozó dönt, hogy ki kerül a legjobb 4 közé.

Vélemények: Bodrogi Csaba, szakmai igazgató: – Sajnos ismét sok hibával játszottunk és védekezésünk is lazább volt, mint az az előző mérkőzésen. Ismét nehezen tudtuk tartani Adamsot, de vasárnap mindenképpen nyerni akarunk.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Az első félidőben is sok hibával játszottunk, de azt még nem büntette a hazai csapat. A harmadik negyedben jól céloztak a dombóváriak, huszáros hajránk kevés volt a fordításhoz. Egerszegen viszont nyerni fogunk.

Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Sok apró hibával játszottunk ezen a találkozón. Védekezésben gyakran lemaradtunk a hazaiak dobó embereiről, ezért vesztettünk. Hazai környezetben azonban kiharcoljuk a továbbjutást.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: