keresés a weboldalon

Döntés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntés után (Videó)

2017 november 24 - péntek
Közel harminc napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése. A képviselők egyebek mellett döntöttek a helyi iparűzési adót és a szociális juttatásokat érintő változásokról, illetve a Zalaegerszegért-díjakról is. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

A fuvarozóknak nyújtott állami adóengedmény és az egyik elektronikai cég átalakulása miatt jövőre csaknem 700 millió forintos bevételtől esik el a város. A grémium emiatt arról határozott, hogy az iparűzési kedvezmény eddigi mértékét csökkenti. Ez hozzávetőleg 60 milliós plusz bevételt eredményez majd.

Balaicz Zoltán polgármester újabb, fontos gazdaságfejlesztő lépésről is beszámolt. Mint mondta, minden akadály elhárult az ADA déli ipari parkba tervezett bővítése elől.

A testület döntött a Zalaegerszeg-díjak odaítéléséről is, melyet 9 magánszemély és egy civil szervezet kaphat. Idén – mások mellett – Dr. Kostyál László művészettörténész és az Összefogás Botfáért Egyesület részesül elismerésben.

K.Zs./K.M.

Tartalom megosztása: