keresés a weboldalon

Döntés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntés után (Videó)

2017 június 16 - péntek
A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta csütörtökön Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről, újabb gazdaságélénkítő, illetve a sportcsarnok környékére tervezett beruházásokról döntöttek. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

A volt ZÁÉV munkásszálló felújítását – a helyi cégek igényeihez igazodva – már hónapokkal ezelőtt megszavazta a testület. Most – a konkrét tervek elkészülte után – az önkormányzat benyújtotta pályázatát az épület rekonstrukciójára. Amennyiben minden megfelel a követelményeknek, úgy az országban elsőként Zalaegerszegen indulhatnak majd el a munkálatok. 

A napirendi pontok közül a leghosszabban az egyik ismert gyorsétterem-lánc terjeszkedéséről vitáztak a képviselők. A cég az Arany Bárány épületéből elköltözve a Zala Pláza parkolójában létesítene autós kiszolgáló egységgel bővített étkezdét. Ez parkolóhelyek megszűnésével járna, amiért a város újak építésére kötelezte a vállalatot.

Szó esett továbbá arról, hogy a különböző pályázati forrásoknak köszönhetően több mint 400 millió forinttal emelkedett a megyeszékhely költségvetése. A grémium a nyári szünetet követően legközelebb szeptember 15-én ül össze. 

K.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: