keresés a weboldalon

Döntés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntés után (Videó)

2016 június 17 - péntek
45 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A grémium egyebek mellett módosította a Nemzedékek Kézfogása programról, a lakás- és a települési támogatásokról szóló rendeletet. Döntés született továbbá arról, hogy a TOP-források segítségével újabb jelentős fejlesztések indulhatnak el a városban. A részletekről pénteken sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester a sajtó képviselőinek.

Három új, a Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott beruházásról hoztak határozatot a képviselők csütörtökön. A testület a Vizslapark megújítása mellett elfogadta az új arculati elemeket és naprakész mobiltelefonos alkalmazásokat tartalmazó smart city, vagyis okos város programot. A legjelentősebb pénzügyi támogatásban a még önkormányzati fenntartásban álló oktatási intézmények részesültek.

Az iskolák mellett az Idősek Gondozóházára is jut forrás, közel 240 millió forint értékben. A közgyűlés ezen túlmenően megszavazta a Nemzedékek Kézfogása programot érintő módosításokat is.


Balaicz Zoltán szót ejtett két, a települési támogatással kapcsolatos változásról is. Egyrészt megemelték a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj jövedelemhatárát, másrészt a 70 év felettiekre is kiterjesztették a gyógyszertámogatás lehetőségét.

K.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: