keresés a weboldalon

Döntés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntés után (Videó)

2016 március 04 - péntek
29 napirendi tárgyalt csütörtöki ülésén a zalaegerszegi közgyűlés. A grémium egyebek mellett a Területfejlesztési operatív program forrásainak felhasználásáról döntött, de értékelték például a beszerzési testület tavalyi munkáját is. A részletekről pénteken sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester a sajtó képviselőinek.

Megnyíltak a pályázati lehetőségek a TOP-programban, így a közeljövőben újabb fejlesztések indulhatnak a zalai megyeszékhelyen. Első körben mintegy 2 milliárd forintos támogatást használhat fel a város. Ezt a szociális alapszolgáltatások bővítésére, a foglalkoztatási együttműködések erősítésére, és területfejlesztésre fordítja az önkormányzat. Utóbbi az Északi Ipari parkot érinti, ahol 600 millió jut majd a közlekedési feltételek javítására.

A beszerzési testület tevékenységével kapcsolatban Balaicz Zoltán megjegyezte: a beruházásoknál – az elmúlt évekhez képest – jelentős mértékben nőtt a helyi vállalkozók jelenléte.

A közgyűlés zárt ülésen döntött arról, hogy Kossuth-díjra terjeszti fel Szabolcs Péter szobrászművészt. A javaslatot egyhangúan fogadták el a képviselők.

K.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: