keresés a weboldalon

Döntött a lakosság (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Döntött a lakosság (Videó)

2016 május 25 - szerda
Nem alakítják sétálóutcává és nem bővítik kétsávossá a Kossuth utcát. Így határozott a lakosság. Mintegy 7500 embert kérdeztek meg arról, hogy elégedettek-e a belváros forgalmával. Többségük nem akar változást. Ennek értelmében Salgótarján mellett Zalaegerszeg marad az egyetlen olyan város, amelynek nincs sétálóutcája.

A térköveket 2006-ban rakták le, melyeken naponta több mint 3000 jármű halad át. A fokozott terhelést a burkolat nem bírja, ezért rendszeres javításra szorul. Emiatt felmerült a szakasz lezárása, vagy kétsávossá alakítása. A döntés meghozatalában az önkormányzat a lakosság segítségét kérte – mondta el Balaicz Zoltán, polgármester.

Mint például az északi tehermentesítő út folytatása, a déli elkerülő megépítése, a parkolóhelyek bővítése és a belváros forgalmának csökkentése. A lakossági igényeknek eleget téve, 10 pontos akciótervet dolgozott ki a város vezetése – tette hozzá Balaicz Zoltán.

A tervek között szerepel még a Zala holtág és a Gébárti-tó fejlesztése, a városi utak felújítása, a kerékpárutak bővítése és a buszközlekedés átalakítása. A Kossuth utca teherbírásának növelése érdekében pedig a fokozottan igénybevett részeken új térköveket raknak le.

M.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: